Ring-Autó Kft. Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A Volkswagen Locarnóban bemutatta ID.X Performance show-modelljét
2023.10.20.
Innováció

A Volkswagen Locarnóban bemutatta ID.X Performance show-modelljét

Tisztán elektromos, összkerékhajtású sportlimuzin-vízió 411 kW (558 LE) teljesítménnyel     •     Dinamikus fellépés, kívül és belül egyaránt számos sportos megoldással     •     Premier a rajongók által szervezett, Ticino kantonbeli ID.-találkozón

idx

Wolfsburg/Budapest, 2023. október 20. – A Lago Maggiore svájci oldalán, Locarnóban mutatta be a Volkswagen szeptember 8. és 9. között, a felső-középkategória tisztán elektromos sportlimuzinjáról alkotott vízióját. Az ID.X Performance [1] show-modell erőteljes összkerékhajtásával, Performance-karakterű futóműhangolásával és kifejező megjelenésével kelt mély benyomást.


Maria Soni Reissfelder, a Volkswagen ID.-család marketing- és értékesítési vezetője kiemelte: „Az ID.X Performance Európa minden tájáról érkezett ID.-rajongók előtt tartott bemutatója kiváló alkalmat kínált számunkra, hogy közvetlen kapcsolatba lépjünk az ID. Drivers Club tagjaival. Andreas Reckewerth és fejlesztőcsapata a lehető legnagyobb mértékig kiaknázta az MEB kínálta lehetőségeket, egy limuzin elegáns vonalaival ötvözve a sportos menetteljesítményeket. Érzelemdús show-modellünk mellett számos sorozatgyártású termékünk is megtekinthető itt, mint például az ID.7 [2], amelynek előzetes értékesítése néhány napja vette kezdetét Németországban.”


Andreas Reckewerth, az MEB műszaki vezetője és csapata az új ID.7 műszaki alapjain alkotta meg a show-modellt. Amint kifejtette: „Az MEB számos fantasztikus lehetőséget kínál számunkra, hogy nagyfokú kreativitással közelítsük meg a járműfejlesztés területét. Egyértelmű volt, hogy az ID.7 alapjaira készítjük el új show-modellünket, amely során a menetteljesítmények növelését állítottuk a középpontba – megmutatva, mi minden lehetséges.” Az MEB a Volkswagen moduláris elektromos platformjának (Modularer E-Antriebs-Baukasten) rövidítése.


Erőteljes és kifejező megjelenésű – Az ID.X Performance dinamikus megjelenésével teszi egyértelművé különleges sportosságát. A tisztán elektromos limuzin külseje számos sportos megoldást sorakoztat fel, első légterelője és hátsó diffúzoreleme egyaránt szénszálerősítésű műanyagból (karbon) készült. A nyomtávot 80 milliméterrel szélesítették a tervezők, a különösen feszes hangolású rugókkal kidolgozott sportfutóművel pedig 60 milliméterrel süllyesztették mélyebbre a karosszériát, a hajtásrendszer mellett ezzel is nagyban hozzájárulva a kiemelkedő menetteljesítményekhez és még agilisabb irányíthatósági tulajdonságokat biztosítva.

A jármű 20 col peremátmérőjű, központi kerékanyával rögzített, sport könnyűfém keréktárcsákra szerelt 265-ös verseny-gumiabroncsokon gördül. Hátul ugyancsak szénszálerősítésű műanyagból kiformált szárny gondoskodik a szükséges leszorítóerőről. Sötétített hátsó lámpái szintén a nagyteljesítményű elektromos limuzin sportos fellépését erősítik. Az utastérben karbonhéjú kagylóülések várják a vezetőt és utasait, dinamikus közlekedés mellett is a lehető leghatározottabb tartást nyújtva. A beltér sportosságát vörös stílusjegyek hangsúlyozzák.


Erőteljes kétmotoros hajtás 411 kW (558 LE) teljesítménnyel és boost-funkcióval – ID.X Performance show-modelljében a hátsó tengely állandó gerjesztésű szinkronmotorját az első tengely aszinkronmotorjával egészítette ki összkerékhajtássá a Volkswagen. E hajtáskoncepció előnyei között rövidtávú túlterhelhetősége és különösen alacsony fékezőnyomaték-veszteségei is szerepelnek, így kimondottan ideális az átmenetileg megnövelt teljesítményt nyújtó boost-üzemmód alkalmazására. A hajtás forgatónyomatékát Járműdinamika-menedzsment (Vehicle Dynamics Manager) szabályozza, amely az ID.X Performance hátsó tengelyének differenciálzárját is kapcsolja. E funkció is a középkonzol 17 centiméter képátlójú, különálló kijelzőjéről kezelhető.

A kétmotoros megoldás hajtásrendszer-akkumulátorból nyeri energiáját, amely nagy folyamatos teljesítményt és - akár 200 kW töltőteljesítménnyel - rövid töltési időket biztosít.


„Felvillanyozott” rajongótábor – A Volkswagen a szeptember 5. és 9. között Locarnóban rendezett Nemzetközi ID.-találkozó alkalmával mutatta be ID.X Performance show-modelljét. A Lago Maggiore svájci oldalán eszmecserére és közös kirándulásokra jönnek össze az elektromos autók rajongói, a találkozót azon ID.-vásárlók kezdeményezték és szervezték, akik az ID. Drivers Club tagjai is egyben. 2023-ban több mint 130 járművel új résztvevői rekord született. A Volkswagen márka csapata a szakértőivel a helyszínen kínál betekintést az elektromos mobilitás aktuális fejlesztéseibe. Az ID.X Performance mellett a Volkswagen az ID.-család más modelljeit is elhozta Locarnóba. Tavaly ID. XTREME1 és ID. Xcite1 show-modelljeivel nyűgözte le a Volkswagen az elektromos járművek szép számú rajongóját.



[1] Tanulmány. Ez a jármű nem kapható kereskedelmi forgalomban.
[2] ID.7 – Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 16,3–14,1; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0; Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem. Az üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.